Majstor za Pivo
Vaš omiljeni - Maisel's Weisse
Vaš omiljeni - Maisel's Weisse
Nov. 12, 2020, 11:58 a.m.

Brauerei Gebruder Maisel, koju su osnovali braća Eberhardt i Hans Maisel, porodična je pivara smještena u Bayreuthu, malom gradu na reci Red Main u Bavarskoj, u Njemačkoj. Pivara je najpoznatija po svom pšeničnom pivu, i četvrti je najveći proizvođač pšeničnog piva u Njemačkoj, što je ozbiljno dostignuće kada uzmete u obzir koliko Nijemci vole svoje Vajsbirove. Pivaru danas vodi Jeff Maisel, četvrta generacija iz ove čuvene pivarske porodice. 

Samo pivo se prema svim priznatim sajtovima kotira veoma visoko, i uvijek spada među 50 najboljih svijetskih piva. Tradicionalni Bavarski weizen, napravljen po staroj porodičnoj recepturi sa 5,2 % alkohola. Boje marmelade od kajsija i savršenog balansa ukusa. Banana, karanfilić i blage primjese klementine. Srednja punoća i blaga gaziranost doprinose izuzetnoj pitkosti ovog piva. Napravljeno sa najfinijim kulturama kvasca, koje se generacijama čuvaju u tajnosti.

Maisel's Weisse Kristal je kristalno čisto pjenušavo pivo, izuzetno osvježavajuće. Napravljeno od pšenice i kukuruza, fermentisano posebnim bijelim kvascem, sa laganom citrusnom notom.

Maisel's Weisse Dunkel je tipični predstavnik Dunkel Hefe-Weissbier stila, takođe napravljen po staroj Bavarskoj recepturi sa karakterima finog kvasca, koja se već godinama čuva u tajnosti porodice Maisel.